• 2_bon_nyhem.jpg
  • bild barn.jpg
  • bild konsert.jpg
  • bild mikrofon.jpg
  • bild ung.jpg

Dag om psykisk ohälsa bland unga

psykisk ohälsa bildVälkommen den 18 september till en dag om psykisk ohälsa bland unga. Sveriges Kristna Råd anordnar kunskapsdagen som riktar sig till dig som arbetar med barn och ungdomar.

Att barn och unga mår allt sämre är en växande utmaning i vårt samhälle och utgör en del av kyrkans uppdrag att tjäna. År 2016-2017 handlar inspirationsmaterialet Diakonins månad om psykisk ohälsa, med särskilt fokus på barns och ungas situation. Ett digitalt material finns på Sveriges Kristna råds hemsida. Nu följer Sveriges Kristna råd och Sensus upp materialet med en kunskap – och inspirationsdag i Stockholm.

Träffen hålls den 18 september i Immanuelskyrkan, Kungstensgatan 17, i Stockholm. Det kostar 250 kronor och sista anmälningsdag är den 31 augusti.

ANMÄL DIG HÄR 

PROGRAM
09.30 Drop-in fika
10.00 Välkommen Björn Cedersjö och Irja Forsman
10.15 Föreläsning "Kunskapsöversikt om ungas psykiska ohälsa och tips vid bemötande", Ulla-Karin Nyberg, psykiatriker och forskare, medverkar i SVT´s dokumentär "30 liv i veckan".
12.00 Vegetarisk lunch 13.00 Presentation/ Paneldiskussion kring ungas psykiska ohälsa. Deltagare i panelen: Conny Allaskog (SHEDO), Annsofie Blixt (Tilia), Marcus Ericsson (SPES ungdom), Elin Santell (författare & diakon Svenska kyrkan). Kerstin Selén (Sensus) är moderator.
13.45 Fruktpaus
14.00 Fortsättning - Paneldiskussion
14.45 Avslutning
15.00 Tack för idag!

Inbjudan som PDF att ladda ner

Här kan du läsa mer om kyrkornas gemensamma arbete om diakoni

Du är här: Pingst Ung Pingst ung ledarnätverk Dag om psykisk ohälsa bland unga