• 2_bon_nyhem.jpg
  • bild barn.jpg
  • bild konsert.jpg
  • bild mikrofon.jpg
  • bild ung.jpg

Hela kyrkan läser med barnen

barn som läserFiladelfiaförsamlingen i Stockholm kommer att delta i projektet Hela Sverige läser med barnen i höst. Den bok som man har bestämt sig för att läsa heter Den gyllene boken och handlar om pojken Aram från Syrien och om Bibeln.

Under en temaperiod i höst ska församlingens barngrupper läsa Den gyllene boken tillsammans. Initiativtagarna hoppas kunna involvera hela familjen i projektet genom att de läser avsnitt hemma för att sedan diskutera det i barngruppen. Tack vare att en sponsor har täckt stora delar av kostnaderna behöver föräldrarna endast betala en mindre summa för boken. Filadelfiaförsamlingen hoppas på att inspirera andra församlingar att ta liknande initiativ.

– Jag har läst manus och jag tror att boken skulle kunna vara ett bra komplement i vår undervisning. Boken känns högaktuell och jag tycker att berättelsen är lätt att ta till sig och lätt att följa med i. jag uppskattar sättet att väva in fakta i berättelsen, både om Bibeln och om Sveriges historia, säger Ella-Stina Wendle som är barnpastor i Filadelfiaförsamlingen.

I våras presenterade regeringen kampanjen Hela Sverige läser med barnen. Statsminister Stefan Löfven meddelade i somras att han ville göra höstlovet till ett läslov för att uppmuntra till mer läsning i hemmen. Hans önskan var att även frivilligorganisationer och kyrkor skulle ta sig an projektet, vilket Filadelfiaförsamlingen nu har svarat på.

Boken som är skriven av Åke Olofsson passar för barn i åldern nio år och äldre och handlar om pojken Aram och hans pappa som flytt från Syrien till Stockholm. I storkyrkan möter de Angelica och hennes familj. Tillsammans får de vara med om spännande saker och lära sig mer om Bibeln. Den gyllene boken kommer ut i oktober på Sjöbergs förlag.

 

 

 

 

Du är här: Pingst Ung Pingst ung ledarnätverk Nyheter Hela kyrkan läser med barnen