Barnledare fick lära av varandra

IMG 20150110 133318 1I region Sydsverige arrangerades en barnledardag som gav deltagarna möjlighet att dela med sig av sina erfarenheter. Regionledare Mattias Sennehed berättar om vad han speciellt tog med sig från träffen.

Den 10 januari arrangerade Pingst Ung en barnledardag för ideella och anställda barnledare i södra Sverige, trots stormvarning vågade sig drygt 40 ledare till Malmö och Europaporten för en kick-off för vårterminen. Med under dagen fanns Pingst Ungs/ Leva Livets barnkonsulent Marina Andersson.

Marina höll dels i ett bibelstudium om Guds försprång i varje barns liv, men hon fullkomligt sprudlade av stolthet för att kunna visa upp alla bra resurser som nu presenteras, som bland annat Bibelbingot och mellanstadiebibeln. Barnpastorer från Skåne, så som Rhode Östling, Anna-Lena Öhrling och Emma-Lena Liljenberg, bidrog även till dagen.

Många av dem som var med uppskattade att få träffa ledare från andra församlingar som arbetar med liknande åldersgrupper och att det fanns tid för ett längre samtal där man kunde ta del av varandras strategier, motgångar och framgångar.

Något som jag tog med mig från dagen var en stor tacksamhet över alla dessa ledare som troget håller ut eftersom de har förstått att den som tar emot någon av dessa minsta har också tagit emot Jesus. I många vuxna kristnas livsberättelse finns någon som vid våra unga år mötte oss och öppnade bibelns berättelser och värld, en värld som tar ett helt liv att utforska. Tack till alla er som kom, och framförallt tack till alla er som ger ert bästa för våra barns och Jesus skull!

Mattias Sennehed

 

 

Mattias Sennehed, regionledare Sydsverige

 

 

 

Du är här: Pingst Ung Ledarnätverk Nätverksträffar Barnledare fick lära av varandra