Det går fort när man har roligt!

region syd träffRegionledare Mattias Sennehed skriver om hur man kan se på vikten av uthållighet och om allt som är på gång i region Syd framöver.

Det går fort när man har roligt brukar vi ju säga till varandra ibland, från mitt perspektiv vill jag säga att det känns så. Samtidigt är poängen för oss som kristna i allmänhet och tjänare i församling i synnerhet inte alltid att springa fort, utan att orka springa hela den sträcka som Gud mätt ut åt oss.

"Ni behöver uthållighet för att göra Guds vilja och få vad han har lovat." Heb 10:36

En sak som får mig att orka är att jag inte behöver springa ensam. Jag är tacksam för både församlingsmedlemmar och ledare i Skåne och Blekinge som jag har möjligheten att hämta både uppmuntran och utmaning från. Senast vi sågs hade en del möjlighet att stanna lite längre just för detta, för att verkligen hinna lyssna till varandra, be tillsammans och känna att krafterna få rinna till. (Dessutom käka gott, vilket är en viktig del av ledarnätverket!)

Senast vi sågs samtalade vi om en inbjudan från de ansvariga från våra regionala Pingst Pastor- ledardagar. Inbjudan handlade om att vara med som pastorer och ledare för barn och unga och hålla i undervisning och utforma en av våra dagar i höst. Vi landade i temat "Kneget och Kallet" en dag om att vara både anställd och uppleva en personlig kallelse till tjänst. Detta kommer att bli den 10 november i Kristianstad.

Några andra datum att boka in gällande framtiden:

19–20/10 Nationell Ledartnätverksträff för Pingst ung söder och mitt, någonstans kring Linköping. Mer information kommer, men boka redan nu in detta datum.

20–21/11 Ungdomsledarkonferensen Kallad i Linköping

31/12 – 1/1 UNITE Intense i Malmö (Wow!)

16/1 Ledardag för anställda och Ideella, i Europaporten, Trygga möten

Önskar er allt gott och jag hoppas att jag får träffa många av er på Nyhem!

 

/Mattias Sennehed
Regionledare Syd & ansvarig Unga Vuxna- [YA]!

 

 

Du är här: Pingst Ung Ledarnätverk Nätverksträffar Det går fort när man har roligt!