Kära barn- och ungdomsledare i Mellansverige!

14376075995 70b41ec727 bVi kan se tillbaka på en sommar med hög temperatur. Kanske inte om vi mäter SMHIs statistik men i Mellansverige blev det tydligt att när Hampeveckan startade den första veckan i juli så slog värmen till!

På Hampelägret fick ledarna uppmana deltagarna till större vätskeintag och solen värmde snabbt upp Hjälmaren. Det är lätt att dra parallellen om värme till atmosfären i ledarteamet. Tack alla ni som så generöst gav av er själva dessa dagar. Vi var fler ledare än vi någonsin varit, och det gjorde att vi hann se och möta deltagarna på ett jättefint sätt. Tillsammans skapade vi en varm och välkomnande miljö med goda förutsättningar för ungdomar att känna sig trygga, sedda och älskade. Att du var med, och att vi har ledare från hela regionen, gör hela skillnaden.Om du och ditt gäng inte var med på Hampe i år, se till att planera in vecka 27 redan nu så att ni kommer med nästa sommar!

På årets Jump var det också högtryck med fler barn än tidigare och fler församlingar som valt att vara med. Jump är en fantastisk möjlighet för de församlingar som inte själva har möjlighet att ordna ett barnläger, men ändå vill vara med och arbeta för att göra det till sitt. Samma tanke som på ungdomarnas Hampe alltså. Temat i år var att våga stå upp för sin tro när ingen annan gör det. De äldre barnen hade egna nattmöten och talade om dop och andedop och andra viktiga frågor. Vill ni vara med nästa år? Kontakta Pernilla Åkesson i Pingstkyrkan i Örebro.

Det händer en hel del i vår region under hösten. Ta dig tid i några minuter att läsa och lägg in följande information i din kalender. Se också till att sprida vidare informationen i din församling!

 

Ester – för ett hållbart ledarskap
Den 25 september är det Ester – en dag om hållbart ledarskap. Under dagen blandas kunskaper, metoder och samtal om hur vi skapar hållbart ledarskap för församlingar och dess ledare. Det är Jenny Bergh och Anethe Carlsson som håller i utbildningen och de kommer även att gå igenom delar av boken Ester – för ett hållbart ledarskap.

Datum: 25 september
Tid: Start kl.09.30
Plats: Pingst, Gustavslundsvägen 18, Alvik
Kostnad: 200 kr
Anmälan: mejla till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Världens Barn
Barn växer upp i flyktingläger, bor i plåtskjul, eller tvingas leva sina liv på gatorna. Naturkatastrofer eller undermåliga strukturer gör dem till enkla byten för exploatering, kriminalitet och övergrepp. Så borde det inte få vara. Nu kan du vara med och förändra!

Lördagen den 26 september utmanar vi alla barn och ungdomar i Sverige att vara med och skaka bössa i Sveriges största insamling.Insamlingen är öppen för alla – alla kan göra en insats! Pingst ung har valt att i år vara med i denna viktiga satsning. Pengarna går till att stödja mer än hundra projekt runt om i världen. De barn som har det allra tuffast ges möjlighet till skolgång och tryggare tillvaro i livet. De får bättre mat, möts av respekt och kan gå mot en bättre framtid.Världens Barn är ett samarbete mellan Radiohjälpen, 22 humanitära organisationer (bl.a. PMU) SVT och SR P4.

Datum: Lördagen den 26 september
Plats: I din kommun där du bor

Hjälp att komma igång? I alla Sveriges kommuner finns samordnare som hjälper er med det ni behöver – insamlingsbössor (man kan även ge med Swisch), kroppsbanderoller, informationsmaterial etc. Anmäl er på www.varldensbarn.se/skramla, så kommer ni inom kort bli kontaktade av lokal samordnare i er kommun.

För mer information kan du kontakta Josefin Stålbert 073-038 08 27 Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

Pingst Mission, BY AL MEANS
Den första helgen i oktober är det dags för årets stora missionskonferens, Pingst Mission 2015. Den hålls i Hillsong Norra i Arlandastad norr om Stockholm. Temat i år är By all means, på alla sätt. Konferensen tar upp det gemensamma missionsarbete som sker inom Pingst och riktar sig till alla som brinner för andra människor och längtar efter att göra skillnad, både här och nu och i hela världen. Flera missionärer och internationella samarbetspartners kommer att finnas på plats för att utmana och inspirera.

– Vi tror att Gud kallar oss in i en ny våg av mission. Men hjärta och fokus riktat där behoven är som störst, säger Pingsts missioninspiratör Annelie Lennartsson och uppmuntrar församlingar att bjuda hem sina missionärer och lokala samarbetspartners så att de kan delta i konferensen. Mottot för årets konferens är: "I have become all things to all people, that by all means I might save some".

Förhandsanmälan om deltagande krävs och den görs via mission.pingst.se där du även hittar ett videoklipp med vår egen David Norberg som du kan visa i din församling.

 

Nätverksträff för alla barn- och ungdomsledare i Mellan/Södra Sverige
Årets stora träff för alla anställda barn- och ungdomsledare. Det blir ett dygn tillsammans i Norrköping, för att sedan fortsätta till Linköping och delta i konferensen KALLAD! Dygnet kommer att fokusera på att utveckla dig som ledare och på gemensam bön och förbön för varandra. Mer om programmet kommer i samband med att anmälan öppnar lite senare. Men lägg in detta dygn i din kalender nu direkt! Du ska inte missa detta!

Plats: Norrköping, Renströmmen
Datum: 19-20 november
Boende: Hotell Scandic/Renströmmen
Kostnad: ca 900 kr inkl. mat och boende. Undersök gärna din möjlighet till att söka bidrag för detta via din lokala Pingst ung förening eller via t.ex. kommunen och Bilda.
Anmälan: Öppnar under september, info kommer via mejl.

 

KALLAD
Som ledare i kyrkans ungdomsarbete står vi inför stora utmaningar. Hur ska vi vinna en ny generation för Kristus? Hur kan vi hjälpa varandra till frimodighet och andlig tillväxt? Hur kan vi utmana varandra att sträcka oss vidare till nya människor och subkulturer? Och hur kan vi leda oss själva, så att vi får brinna utan att samtidigt bli brända?

Oavsett var vi befinner oss i Sveriges kristenhet är utmaningarna desamma. Därför har vi beslutat oss för något historiskt: För första gången vill vi från sex olika barn- och ungdomsorganisationer bjuda in till en gemensam, nationell ungdomsledarkonferens. Fokus under konferensen kommer att ligga både på oss själva och på det uppdrag som vi blivit anförtrodda av Herren. Vår förhoppning är att du ska åka hem utrustad, utmanad och uppmuntrad - och med ett gäng nya bekantskaper som är i samma livssituation som dig själv. Vi ses i Linköping!

Mikael Celinder (SAU), Olof Edsinger (Salt), Elin Gert (EFK), Joakim Lundqvist (Equmenia), Daniel Milton (Sionförsamlingen), Edward Sköllerfalk (Pingst Ung)

Datum: 20-22 november
Plats: Cupolen, Linköping

För mer information gå in på kallad.se

Försäkra dig om att du anmäla dig i tid. Priset för konferensen är 595 kr. Sista anmälningsdag är 6 november. Fram till den 30 september har vi vikt ett specifikt antal platser för deltagare från respektive inbjudande organisation. I samband med din anmälan vill vi därför att du kryssar för att du tillhör Pingst Ung. Om Pingst Ung redan har nått sin kvot kommer du att hamna på reservplats och efter den 1 oktober meddelar vi dig via e-post om du sedan får en ordinarie plats.

 

UNITE16
I år har vi glädjen att växa till två Unitekonferenser i Region Mitt! I Västerås och i Stockholm. Peppa redan nu dina ungdomar att vara med att fira in det nya året på bästa sätt genom att vara med på konferensen. Temat för detta år är Faithful.

Datum: 29/12-15 – 1/1-16 (Västerås) 29/12-15 – 31/12-15 (Stockholm)
Plats: Pingstkyrkan i Västerås och Filadelfia Rörstrand

All info och anmälan på unitesweden.se

 

Tveka inte att höra av dig om du har frågor eller funderingar!

Annelie Lennartsson, Regionledare Mitt

Du är här: Pingst Ung Ledarnätverk Nätverksträffar Kära barn- och ungdomsledare i Mellansverige!