Dags att beställa Leva Livets bibelbingo!

BIbelbingo 230x115pxNu är äntligen ett nytt Bibelbingo med härliga färgbilder av Anders Parsmo färdigt att tryckas. Men för att vi ska klara av att producera det behöver vi din hjälp.

Det nya bibelbingot kommer i en stor version med 82 bibelpersoner utifrån Leva Livets 6 terminer och i en mindre version med 25 bibelkändisar. Båda kommer med stora bilder i A3 format tryckta på PVC plast för att hålla för många års flitigt användande. Bibelbingot har tagits fram av Marina Andersson utifrån Pingst ung för Sjöbergs förlag.

Att trycka bibelbingot är en stor investering och för att det ska bli möjligt behöver vi hjälpas åt. Genom att göra en förhandsbeställning nu är du med och säkrar inkomster som är nödvändiga för att vi ska kunna sätta igång tryckningen. Tryckningen körs igång så fort vi fått ett tillräckligt antal beställningar.

Nedan kan du läsa alla detaljer om bibelbingot, hur det är tänkt att användas och hur du kan få bidrag för inköpet. Men gör din beställning nu och var med och se till att vi får ett nytt fantastiskt verktyg för att förmedla bibeln till barn. Om du gör din beställning nu är du med och ser till att bibelbingot blir tryckt men du är också försäkrad om att få ett bibelbingo ur den första leveransen. Vi vet inte exakt när det blir leverans men räknar med att det blir i början av höstterminen 2014.

Formuläret för förhandsbeställning av bibelbingo är stängt

Leva Livets BIBELBINGO kommer i 2 versioner med innehåll enligt nedan:

LPersoner 300pxeva Livets stora BIBELBINGO/MEMORY

 • Totalt 239 bilder/brickor i fyrfärgstryck av slitstark PVC plast
 • 82 färgbilder med bibelpersoner i A3 storlek i 2 uppsättningar. Dubbla uppsättningar ger möjlighet att spela MEMORY, eller att spela bingo i två grupper samtidigt.
 • 25 olika Bibelbingobrickor för läsår 1 av Leva Livet
 • 25 olika Bibelbingobrickor för läsår 2 av Leva Livet
 • 25 olika Bibelbingobrickor för läsår 3 av Leva Livet
 • Markörer till 25 brickor
 • Instruktioner och manus till personbeskrivningarna
 • Kartong att förvara spelet i.

Pris: 1 975kr (Priset är ett maxpris och kan bli lägre vid många beställningar)


Brickor 300pxLeva Livets BIBELKÄNDISAR/MEMORY

 • Totalt 97 bilder/brickor i fyrfärgstryck av slitstark PVC plast
 • 36 färgbilder med bibelpersoner i A3 storlek i 2 uppsättningar. Dubbla uppsättningar ger möjlighet att spela MEMORY, eller att spela bingo i två grupper samtidigt.
 • 25 olika Bibelbingobrickor.
 • Markörer till 25 brickor
 • Instruktioner och manus till Personbeskrivningarna
 • Kartong att förvara spelet i.

Pris: 975kr (Priset är ett maxpris och kan bli lägre vid många beställningar)

 

Pris och direktrespons

I samtal med barnledare och barn och familjepastorer har jag mött stor förståelse för att spelet kommer kosta mer pengar än ett vanligt sällskapsspel. Det handlar ju om en mycket viktig materialinvestering. Utan Bibelbingo funkar ju inte Leva Livet! En barnpastor sa:

     "När vi köpte in en dockteaterställning var det en engångsinvestering. Det är så vi tänker nu, när vi beställer Bibelbingo för Leva Livet Läsår 1-3 år. En engångsinvestering som vi kommer använda många gånger."

Eftersom priset beror på hur stor beställningen blir, kan vi i nuläget bara ge ett maxpris för vad spelen kommer att kostar. Men max är 1 975 kr för Leva Livets stora BIBELBINGO och max 975 kr för Leva Livets BIBELKÄNDISAR.

Tips att söka bidrag

Det finns olika sätt att söka bidrag. Olika samfund och studieförbund erbjuder olika möjligheter. Inom Pingst är det absolut bästa bidraget att starta en lokalavdelning till Pingst ung, vilket ger 1000 kr + 40 kr. per person/år. Läs mer här.

Ex. Gör en lokalavdelning av söndagsskolan, en lokalavdelning av gruppen som övar inför olika gudstjänster och en lokalavdelning för låg och/eller mellanstadiegruppen av barn som träffas med viss regelbundenhet på vardagskvällar. Det genererar 3000 kr förutom 40 kr per underskrift i varje grupp. (Ex. 20 personer + 7 personer + 12 personer =39 personer a 40 kr=1560 kr.) Vilket totalt ger 4 560 kr.

Detta betyder, att har ni inte registrerat någon eller några lokalavdelningar, då har ni missat många tusen kronor i stöd till den verksamhet som ni bedriver. Pengar som ni kan använda er av för att exempelvis köpa BIBELBINGO.


Funktion och pedagogik i bibelbingo

Fram tills nu har vi haft tillgång till bibelbingo med bilder utifrån en lokal församlings arbetsmaterial. Men NU blir det alltså NYA ORIGINALBILDER som Anders Parsmo har gjort. Det är väl känt att en bild säger mer än ord, och den pedagogiken har används i många olika barngrupper både historiskt och i nutid. Eftersom vi inte vet hur bibelpersonligheterna såg ut har vi försökt göra något på bilden som ändå kännetecknar personen så att man parar bild med rätt person. Dessutom står namnet på personen längst ner på bilden.

I manuset står en text som gör att en person lätt kan leda Bibelbingot genom att läsa/berätta utifrån personbeskrivningen. Här några exempel på manuset:

Omslagsbild200px

 

Gideon: "Han var en ledare i Israel som prövade Gud med en bit fårull. Med Guds hjälp besegrade han midjaniterna med en mycket liten armé."

Hanna: "Hon bad till Gud om att få barn. Fick till slut en son, Samuel, som blev Israels störste domare."

Pilatus: "Han var romersk landshövding i Israel. Hans fru sa att Jesus var oskyldig men han gjorde som folket sa och dömde Jesus till att korsfästas."

Bibelbingo är en viktig del i Leva Livet

För att spela Bibelbingo krävs endast 1 ledare, men det är ju alltid bra att vara två ledare när man har en barngrupp. Tanken är att man varje läsår använder den bricka med de personerna man just då undervisar om. Därför finns det en bricka för varje läsår. Innan man undervisat om någon läser man bara namnet, visar bilden och lägger markören på brickan. Har man däremot haft undervisning om exempelvis Gideon. Ja, då säger man det som står om Gideon i manuset eller väljer egna ord och ställer frågan; Vem är han? De som då kan svaret, säger det. De andra har nu fått en kunskap om Gideon som de kanske kommer ihåg nästa gång. Så visar man bilden och den som har bilden på sin bricka lägger en markör på den. På så sätt både introducerar och repeterar man 34 bibelpersonligheter hela tiden. Denna bibelkunskap är fantastiskt inspirerande och successivt förstår barnen hur både familjer, sammanhang och bibeln hänger ihop. Att se barn i mellanstadieåldern som spelat Bibelbingo under många år stolt berätta både släktförhållanden och spännande fakta om Israels historia är fascinerande.

En flicka berättar:

     "När vi läste om Hitler i skolan tänkte jag på Haman. Han ville också utrota judarna. Men så tänkte jag på Ester och Mordokai som samarbetade, och vad som hände då. Det fick mig att våga säga hur viktigt det är att vi faktiskt inte bara ska gå med på allt ont i världen och tror att det är kört. Vi måste hjälpas åt att förändra världen, så att alla får känna att de duger och har rätt att leva."

Pedagogik och funktion för bibelmemory

I många församlingar försöker man hitta olika sätt att länka samman de olika generationerna. Ett välbeprövat sätt är att spela memory i Gudstjänsten. Då plockar man ut de bilder med de bibelpersonligheter som barnen just nu får undervisning om, ex. Abraham, Sara, Ismael, Isak, Rebecka och Johannes döparen. Sedan tar man fram 12 personer som får hålla i bilderna och 2 personer som får vända på bilderna för att bilda par, exempelvis Abraham och Abraham. Detta skapar stort engagemang i gudstjänsten och ger kunskap om den bibelkunskap som barnen lever med i sina grupper. Bibelmemory fungerar mycket bra för alla åldrar, och i både små och stora samlingar. Vill man, kan man spela memory med en barngrupp, då lägger man ut bilderna på golvet och bildar par.

Beställ bibelbingo idag

Ett eller flera spel och börja höstterminen med det i särklass bästa pedagogiska hjälpmedlet för att leka in bibelkunskap. 

En professor i pedagogik sa:

     "Detta är det mest genialiska sättet att lära barn kunskap. Man börjar på samma sätt varje gång, men kommer lite längre allt eftersom kunskapen växer. Som
ett dataspel, samma början, men man kommer lite längre och blir lite bättre ju mer man spelar."

Dessutom vinner man bara på tur, vilket gör att alla kan vinna oavsett förkunskap!

Marina2013 portratt 200px
Nu är vi närmare än någonsin, det vi länge längtat efter: Ett ORIGINALBIBELBINGO!

Missa inte att beställa! Har du funderingar eller frågor ring mig på 0707-71 57 73 eller maila till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Formulär för beställning av bibelbingo

Med stor kärlek!
Marina Andersson,
Barnkonsulent på Pingst ung och visionär bakom Leva Livet.

 

Du är här: Pingst Ung Leva Livet Leva Livet bloggen Dags att beställa Leva Livets bibelbingo!