Viktiga dagar om skolan den 5-6 mars

Office SKR swe logo lilaSveriges kristna råd bjuder in till seminarium om hur kyrkan kan stödja den konventionella skolan. Är du skolpräst, bibeläventyrare, skolpastor, körledare, pensionär eller aktiv förälder? Vem du än är, så är du välkommen till Södra Vätterbygdens folkhögskola den 5-6 mars.

torgny1

Kyrkornas samrådsgrupp för barnkonventionen inbjuder till dagar av intressanta seminarium av personer med stor erfarenhet och god inblick i ämnet skola och kyrka. Den i Jönköping mycket välkände skolprästen Torgny Wirén är med under båda dagarna. Han är en person med mycket högt förtroende i "Smålands Jerusalem" och som också skrivit flera andaktsböcker. Med stort hjärta och hög kompetens kommer Torgny dela erfarenheter och kunskap uttryckt i samtal och coaching.

 

Emma EdlundFrån Höga kusten kommer Emma Edlund. Hon kommer dela erfarenheter från skollektioner och relationsbygge i skolans värld utifrån ett kristet perspektiv. Marina Andersson, skolpastor i Gränna, samtalar om Skolverkets riktlinjer, visar på goda exempel och coachar i storgrupp och personliga samtal. Ytterligare nyckelpersoner från både kyrka och skola medverkar för att nätverka och vägleda i samtalet och samarbetet mellan kyrka och skola.

Programmet för dagarna finner du på skr.org tillsammans med mer information om seminariet, du kan även se SKRs officiella inbjudan som pdf.

Antalet platser är begränsat så se till att anmäla dig snarast. Du anmäler dig per e-post till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. , senast den 27 februari. Pris för båda dagarna, inklusive all mat och fika, är 700 kronor. Om du önskar bo på skolan så är det möjligt, då bokas det direkt till Södra Vätterbygdens folkhögskola. Telefon till dem är: 036-30 69 08

 

Varmt Välkommen!

/SKR, Frälsningsarmen, Equmeniakyrkan, Salt, Pingst, Svenska Kyrkan I samarbete med Bilda och Sensus.

Kyrkornas samarbetsgrupp för barnkonventionen bildades 2012 i syfte att tydliggöra barnkonventionen inom kyrkorna och vara en, på kyrkornas uppdrag, samlad aktör inom Nätverket för barnkonventionen.

Du är här: Pingst Ung Leva Livet Leva Livet bloggen Viktiga dagar om skolan den 5-6 mars