Nu börjar festen i Jönköping

INGSEYFS0844Marina Andersson bloggar: Med en enorm förväntan samlas över 1 300 ledare till barnledardagar i Jönköping den 6-8 mars. Dessutom blir det Bibelrelease fredagen den 6 mars kl. 15.00 i Pingstkyrkan i Jönköping för den nya bibeln som har granskats och godkänts av mellanstadiebarn. Innan dess har vi även ett dygn av förkonferens för nyckelpersoner som vill finnas som stöd i skolans värld. Vilken helg!

Jag älskar att se hur Herren leder sitt folk. Se hur han sammanför människor, talar, leder och välsignar. Det är precis vad jag påtagligt ser just nu i Jönköping.

Under de pågående Skoldagarna, som just nu hålls på Södra Vätterbygdens folkhögskola, möts människor som delar samma hjärtslag för de svenska skolorna. Dagarna är fyllda av undervisning, delgivning och coachning i uppdraget att vara ett stöd för den icke konfessionella skolan. Dessa dagar är även en del i visionen som Jesus till barnen har. Läs mer på jesustillbarnen.se om hur man vill utveckla detta stöd ännu mer.

Efter fem års arbete med att ta fram en Bibel, som till 100 procent är anpassad som gåvobibel till tioåringar, presenteras nu denna Bibel i samband med barnledarkonferensen. Kl. 15.00-16.00 i Pingstkyrkan Jönköping är det releasefest. Samtliga personer som varit med i produktionen finns på plats, samt några av de barn som varit med och läst och godkänt alla texter och bilder. Se pressreleasen här för mer detaljerad information.

Kl. 19.00 på fredagkvällen drar sedan den stora barnledarkonferensen igång. Konferensen som visat sig möta ett stort behov och en djup längtan efter att rustas för att ge Jesus till Sveriges barn och familjer. För detaljerat program se barnledarkonferens2015.se. Du som bor i närheten men inte är med under konferensen är välkommen på öppningsmötet kl. 19.00 i Pingstkyrkan eller till Taizemässa i Sofiakyrkan kl. 21.30. Att uppleva en ljuständ kyrka med solosång av Lena-Maria Klingvall och sjunga med i lovsång under ledning av Gerd Ebergård kommer knocka det mesta. Att dessutom få fira nattvard tillsammans som ett enat folk är ju så bibliskt det kan bli. Det gläder verkligen Guds hjärta. Jesus bad att vi skulle vara ett och detta är ju precis vad denna konferens manifesterar.

Lördagen är endast öppen för konferensdeltagare men söndagen har en öppen gudstjänst kl. 10.30, observera dock tiden. Andreas Tärnvind predikar och det blir sång av en stor barnkör med solister. Musiken står Pingstkyrkans symfoniorkester för. Ja, med andra ord: det blir en riktig festgudstjänst!

För alla er som inte kan komma till Jönköping spelar vi in många av de samlingar och seminarier som finns så att ni kan ta del av dem i efterhand. Mer information kommer på bloggen.

Som en del i ledningsgruppen för denna helg känner jag en djup tacksamhet och en stor glädje. Gud gör något stort när vi ger det lilla vi har. I psalm 139 står det att Herren har fantastiska tankar för oss. Låt oss som barnledare präglas och ledas just av dessa tankar. Låt oss be att våra tankar ska vara lydiga fångar i Kristus Jesus. Då mår vi bra och då gör vi det viktigaste i livet, nämligen Guds vilja!

Marina2013 portratt 200pxVi möts i bön för Sveriges barn och vi möts i att läsa Guds ord, så vi kan "svinga svärdet" som Gud har lagt i vår hand/mun!

 

Med stor kärlek!
Marina Andersson, Barnkonsulent på Pingst Ung och skolpastor i Gränna

Du är här: Pingst Ung Leva Livet Leva Livet bloggen Nu börjar festen i Jönköping