Dag 1 – ONSDAG

Johannesevangeliet 3:16
Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv.

Andakt:

Under helgen som ligger framför är det påsk. Några dagar där vi som kristna påminner oss om det som bibeln berättar att Jesus var med om för 2000 år sedan. Texterna och berättelserna man snackar om och läser kring påsken är egentligen ganska hemska. Det är våld, blod, dödsstraff, grav och sorg. Det är inte konstigt om man känner, vad är grejen med det här? Det här blev jag inte så pepp på att läsa om. Men när du förstår varför Jesus gjorde det han gjorde och vilken betydelse det har för ditt liv – då blir de här texterna och den här helgen extremt viktig!

Idag är det en enda vers i bibelläsningsplanen. Resten av helgen är det lite längre stycken och hela berättelser om vad som hände. Men som inledning idag är det en enda vers – och dessutom bibelns mest kända vers. Den här versen är förklaringen till vad påsken handlar om. Den ger oss påskens förutsättning. Grejen är att utan Jesus och det han gjorde, så går vi förlorade. Påskens budskap innebär alltså att du är så värdefull för Gud att det var värt för honom att dö på ett kors för att få rädda dig. För att du och jag inte ska behöva gå under utan ha evigt liv – har han tagit sig igenom vad påskens berättelser berättar.

Ta den här påskhelgen på allvar. Häng med på det som din kyrka gör och följ med i den här bibelläsningsplanen och häng med Jesus under hans sista vecka genom att minnas det han gjorde för att rädda dig och mig!

Utmaning:

Gå på någon av samlingarna i din kyrka eller ungdomsgrupp under påskhelgen och om du vill, bjud med dig en vän till kyrkan.

Läs vidare:

Romarbrevet 5:6-8
Efesierbrevet 2:1-10