JULRESURSER

 

Välkommen till årets julresurser från Pingst ung!

Här hittar du material för både församlingen och familjen, häng med på Herdebreven ända fram till Julafton eller varför inte uppmuntra era ungdomar att dela ut en bibel till någon i julklapp? Julen handlar även om givande, så var med och ge till PMUs arbete i det vi kallar för Danshjälpen. Läs mer här nedan!

 

HERDEBREV

Succén från förra året är tillbaka – Pingst ungs variant av ”Nisse-brev”. Under hela december bor en herde och hans får hemma hos er och lämnar varje dag brev med bus, pysselidéer, aktiviteter och små berättelser om den första julen. Ett kreativt sätt att på ett enkelt sätt berätta om Jesus för barnen. Ladda ner materialet här och skriv ut. Tillsammans med herdens alla brev kommer en föräldrahandledning och en dörr. Vi hoppas att denna resurs ska få bidra till många goda samtal om tron hemma hos familjer!

Ge en bibel i julklapp

I år vill vi uppmuntra ungdomar runt om i våra församlingar att ge bort en bibel till någon. Vi tror att det kan få betyda mycket att en person som inte mött bibelns budskap får ett nya testamente av en kompis. Vi har fixat en bra deal på ”Boken om hopp” (NT SFB2015) från Sjöbergs förlag. Vi uppmuntrar ungdomsledare att använda denna resurs för att tala om evangelisation och att dela med sig av sin tro i er ungdomsgrupp och utmana ungdomarna att dela ut en bibel till en person i deras närhet. Beställningstiden har gått ut och ni som har beställt kan räkna med att biblarna kommer i slutet på v.49 eller början av v.50.

Danshjälpen

Tillsammans ska vi dansa in pengar till PMU:s julkampanj som riktar sig till unga människor i Kenya. Spela in en film på er barn- eller ungdomsgrupp när ni dansar till ”Jesus is the reason for the season” med Kirk Franklin. Lägg upp klippet på era sociala medier någongång under  2-18 december och tagga @pingstung. Vi kommer dela ert inlägg på våra kanaler och för varje grupp som laddar upp en film skänker vi 100kr till kampanjen. Vi uppmuntrar också er att involvera barnen och ungdomarna i en insamling till julkampanjen. Gör en insamling swisha till PMU på: 9000 506, märk med DANSHJÄLPEN.
Här hittar ni en länk till låten på Spotify och information om PMU:s julkampanj.
Obs. Tänk på att fråga barnen och deras föräldrar om det är okej att de är med i filmen som laddas upp på sociala medier.