I Pingst ung-podden kan du lyssna när Pingst ungs verksamhetsledare Johanna Bode intervjuar spännande personer om aktuella ämnen. Du kommer även höra om vad som händer inom Pingst ung och du som är barn- eller ungdomsledare får ovärderliga tips från andra kollegor som delar med sig av sina life hacks som ledare.

Nedan kan du lyssna på podden på Spotify eller så kan du gå in direkt via din Spotify-app på mobilen och söka på Pingst ung-podden.

Sedan start har vi tagit upp olika teman i podden som Pingst ung just nu arbetar lite extra med. Hittills har vi haft avsnitt om psykisk ohälsa bland unga och att hålla i sin tjänst. Under hösten blir det fokus på ett nytt område, nämligen unga kvinnor i ledarskap. Vi hoppas att du ska få en trevlig lyssning!

Tips från avsitt 8 med Joel MacInnes

Boktips  Bourgeois babes, bossy wives ad bobby haircuts – a case for gender equality in ministry  av Michael Bird

Webbsida  willgwitt.org

Avsnitt 8

Johanna intervjuar Joel MacInnes som benämner sig själv som Frilansteolog och där en av hans hjärtefrågor i forskningen har kommit att bli Kvinnor i Bibeln. Hör honom bena ut de svåra bibeltexterna och förklara skillnaden mellan de olika positionerna komplementarism och egalitarism.

Avsnitt 7

Hur kan vi bli bättre på att lyfta unga kvinnor i ledarskap? Linnea Sennehed, föreståndare i Motala Pingstförsamling, berättar om sin resa från teamare till föreståndare. Det blir ett samtal om allt från förebilder, självförtroende och kallelse. Linnea ger även sitt bästa tips på hur du kan uppmuntra ledare som du har i din närhet.

Avsnitt 6

Det är dags för ny termin både i skola och kyrka, vad passar då bättre än att lyssna till Anna-Carin Wettefors som är utbildare på Friends? I ett samtal med Johanna Bode benar Anna-Carin ut vad som är en kränkning, varför vi inte längre pratar om mobbning och vad man kan tänka på för att skapa trygga miljöer. Ett avsnitt för alla som arbetar med unga!

Avsnitt 5

Vi bjuder på ett extra långt avsnitt där du får lyssna till Pingst ungs ledarseminarie som hölls under Nyhemsveckan. Hur är man uthållig i sin tjänst? Monica Winerdal och Niclas Madestam berättar om hur de på olika sätt arbetat med att hålla i längden och delar med sig av upplevelser och erfarenheter från livet som pastor.

Avsnitt 4

I avsnitt fyra fortsätter samtalet att handla om barn i behov av särskilt stöd då Johanna Bode talar med Emilie Borg. Emilie växte upp med kyrkan som sitt andra hem men kände sig inte riktigt som alla andra. Hon fick en neuropsykiatrisk diagnos i tonåren och i det här avsnittet berättar hon om hur det är att leva med en superkraft. Vilket inte alltid är enkelt.

Avsnitt 3

Hur kan vi göra kyrkan tillgänglig för alla familjer? Även de familjer där något barn är i behov av särskilt stöd? Johanna Bode pratar i detta avsnitt med universitetslektorn Gunilla Westman Andersson som forskat om barn med autism och även arbetat som specialpedagog under många år. Du får praktiska tips och information om hur du kan hjälpa både barn och föräldrar.

Avsnitt 2

I detta avsnitt får du lyssna till ett samtal mellan Johanna Bode och Christine Viklund som är verksamhetsansvarig för Pingst Omsorg. Ämnet är psykisk ohälsa och hur du som ledare för ungdomar i kyrkan kan vara med att sprida hopp! Dessutom delar vår regionledare Annelee Thorstensson med sig av ett life hack hon har haft användning av i sitt arbete som barnpastor.

Avsnitt 1

I detta avsnitt får du höra Gustaf Nyström som både är pastor i Helsingborg pingstkyrka och ordförande i Pingst ungs styrelse. Han och Johanna benar ut vad Pingst ung egentligen är och vad det är vi gör. Gustaf är även först ut med att dela med sig av ett life hack som ledare, ett hack som han har valt att kalla för Spyhinken