Sommaren ser annorlunda ut i mycket, men en del saker fortsätter likt förut. Många läger och alla nationella konferenser har ställts in eller gjorts om till en digital variant. Här har vi samlat allt som kan hjälpa er eller inspirera er i barn- eller ungdomsarbetet. Vi har allt ifrån aktivitetstips för en ungdomssamling i parken till klipp på hur man kan be tillsammans i familjen. Klicka in i länkarna nedan och tipsa gärna andra som du tror skulle uppskatta sommarinspirationen.

ANDAKTER FÖR UNGDOMAR

Inför sommaren har sex ungdomsledare skrivit varsina andakter som passar för ungdomsträffarna under sommarlovet. Tanken är att du som anställd ungdomspastor kan erbjuda de ideella ledare som hoppar in under din semester att använda sig av dessa andakter. Alla texter är fristående och innehåller en reflektion, tre samtalsfrågor och förslag på lovsånger som passar till. 

AKTIVITETER FÖR UNGDOMSGRUPPEN

Ibland kan det vara svårt att komma på vad man ska göra med ungdomarna och ibland kan det vara svårt att komma på nya aktiviteter. Därför har vi samlat ett gäng förslag på aktiviteter som ni kan göra. Det finns instruktioner och material att ladda ner och skriva ut i länken bredvid. 

BADVÄSKAN 2020

I sommar kan du kunna följa ett följetong på sociala medier där familjer från alla Sveriges håll och kanter ger ett exempel på en bön som man kan be med hela familjen. Alla familjer utgår från en pryl som man kan hitta i en vanlig badväska och som kommer att symbolisera ett sätt att be på. Nytt klipp läggs upp varje onsdag under sommaren på Pingst ungs sociala medier.

SOMMARKUL MED FRASSE

Varje söndagsmorgon väntar ett nytt Frasse-avsnitt på Youtube. Under hela sommaren släpper Frasse ett avsnitt på ca 10 minuter där bus och tokigheter varvas med bibelundervisning. Ni kan titta på programmet hela familjen tillsammans och kanske finns det något som ni kan ta med och prata om under dagen?

Nyhemsseminarier

Under årets digitala Nyhemsvecka hade Pingst ung två seminarier via Zoom riktade till barnledare respektive ungdomsledare. Här kan du ta del av inspelningarna från dem. I seminarierna kan du ta del av tips till er barn- eller ungdomsverksamheten från andra församlingar.

Bibelfesten

Andreas Tärnvinds draman har varit mycket uppskattade i Leva Livet och nu finns flera av dem inspelade att ta del av på Spotify. Lyssna på dem under sommarträffarna för barnen i kyrkan eller varför inte i bilen på semestern.