Bibelläsningstips för familjer

NYHET! Bibelbingo, Bibelkompis eller kreativ Bibelläsnignsplan – Ladda ner en PDF med konkreta och bra tips på hur du kan läsa bibeln med barn eller hela familjen! 

En ny slags ledare av Reggie Joiner

Det du tror på kan öppna dörren för ett barns eller en tonårings framtid
Du har antagligen en kort lista på personer som har påverkat dig under dina år som barn och tonåring. När dessa individer korsade din livsbana blev de en ny slags ledare för dig. De var inte nya på det sättet att de aldrig hade lett något tidigare eller att de var radikalt annorlunda än andra ledare. Men de var nya för att deras påverkan gav dig en ny inriktning, deras tro på dig gav dig en ny känsla av värde, de dök upp i en ny fas i ditt liv och deras tro hjälpte dig att fördjupa din tro på ett nytt och autentiskt sätt.

Missa det inte av Reggie Joiner & Kirsten Ivy

Varje vecka som förälder räknas
Som förälder har du nog vid det har laget insett att du inte kan få en tvååring att dela med sig, tvinga ett barn att tro eller tvinga en tonåring att fatta kloka beslut. Men det finns något du kan göra. Du kan få den här veckan att räknas. Och sedan gör du samma sak igen, och igen. De insikter du får om ditt barn nu har potential att påverka deras framtid. Så missa inte det.

Det krävs en kyrka för att fostra en förälder av Rachel Turner

Om föräldraskap som formar tro
Det krävs en kyrka för att fostra en förälder vill hjälpa både föräldrar, församlingsledare och andra över de hinder som står i vägen för att klokt och frimodigt kunna forma och inspirera tron hos sina barn. Den visar på praktiska redskap och förutsättningar som behövs för att skapa en församlingskultur där ett föräldraskap som formar tro kan frodas.

Föräldrapeppen – podd

Utgiven av tidningen Dagen
I Föräldrapeppen får du på ett nära, ärligt och varmt sätt möta Jeanette och Gabriel Ingemarsson. De delar med sig av livet som föräldrar till sina fyra barn och hur de delar sin tro tillsammans i sitt hem. Ibland gästar något av barnen, ibland någon annan som delar sin personliga berättelse. En av recensenterna på iTunes skriver “Öppen och ärligt samtal med nerv. Vågar ta upp och beröra svåra frågor som man brottas med som förälder.”

Lyssna här..

Hemmasnack – podd

Utgiven av Salt – barn och unga i EFS
Hemmasnack är en podd som bygger på barns frågor om den kristna tron. I podden är det fyra tweens som ställer sina frågor till teologen Martin Helgesson. Du som förälder kan lyssna på podden för att få hjälp att svara på dina barns frågor men du kan också lyssna på den tillsammans med dina barn för att få goda samtal.

Lyssna här..

Hemmakyrka av Sofia Ödman, Elin Redin & Rakel Brandt – bok

Utgiven av Salt – barn och unga i EFS
Hemmakyrka består av sju samlingar med frågor, faktarutor och illustrationer, speciellt framtagna för att passa olika åldrar och erfarenhetsnivåer. När samlingarna i boken är slut är det bara att fortsätta med andra texter i Bibeln. Metoden i Hemmakyrka, som bygger på nyfikna frågor, öppna samtal och kreativt utforskande, kan öppna upp vilken bibeltext som helst!

Rusta dina barn av Natasha Crain – bok

Utgiven av Apologia
Boken vill hjälpa kristna föräldrar att förbereda sina barn inför de tuffa utmaningar som kommer förr eller senare. Samtalen rör viktiga ämnesområden som Gud, sanning och livsåskådningar, Jesus, Bibeln och vetenskap. En ovärderlig resurs för dig som månar om dina barn.