Vi vill att du som arbetar med barnverksamheten i en församling ska känna dig uppmuntrad i din uppgift – oavsett om du är anställd eller ideell ledare! Tillsammans utbyter vi erfarenheter, uppmuntras i arbetet och du kan genom oss kan du få information om olika träffar för barnledare. Vi erbjuder också flera olika resurser för dig som arbetar med unga i församlingen, några av dem är listade nedan!

Har du frågor kring våra material eller samarbeten? Kontakta vår Koordinator jonathan.bostrom@pingstung.se

Leva Livet

Leva livet är ett material som kan användas i kyrkans alla olika barnverksamheter. Materialet innehåller söndagsskolelektioner för tre år som är anpassade för både en yngre och en äldre grupp. Varje lektion innehåller även pyssel, draman, ledarhandledning och en av nyheterna Leva Livet hemma.

Genom att använda Leva Livet går ni igenom Bibeln i kronologisk ordning under tre år och det kan även kompletteras med temalektioner och högtidslektioner.

Ny finns även Bibelbingo i Leva Livet! Ladda ner och skriv ut och spela bingo eller memory med olika karaktärer från Bibeln.

Vill er församling börja använda Leva Livet?
På hemsidan finns information om hur ni registrerar er församling och köper materialet. Det finns också en testlektion för er som vill titta på materialet och testa det först.

Resurser

Vi vill erbjuda dig som arbetar med barnverksamhet verktyg som kan underlätta och hjälpa dig i din uppgift. Det kan ibland vara svårt att komma på nya idéer och upplägg och det är då fantastiskt när vi kan ta hjälp av varandras tips och material. Här kan du hitta några resurser som du kan ta hjälp av.

 

Ljuset lyser i mörkret

Det här samtalsmaterialet, om att Guds ljus lyser även i mörkret, vill hjälpa dig som barn- och ungdomsledare att våga lyfta svåra ämnen, men göra det på ett tryggt sätt!

Kyrka & hem – sida vid sida

Vi längtar efter att se barn växa i sin tro på Jesus och fördjupas i sitt lärjungaskap. För att det ska ske tror vi att vi behöver leda barnen sida vid sida med deras föräldrar. Vi vill skapa resurser för församlingar att stötta föräldrarMer om detta kan du läsa på: 

Böneverktygslåda

Här får du tips på hur ni kan hitta på fler kreativa böner med barnen. Genom att fylla en verktygslåda med föremål som kan symbolisera flera olika bönesätt och böneämnen kan barnen få lära sig mer om bön. Ladda ner pdf:en och börja fyll er egen böneverktygslåda!

13 tips till barnverksamheten

Vi har samlat 13 tips till dig som vill bygga en barnverksamhet som är mer välkomnande för barn med neuropsykiatriska diagnoser. Exempel på neuropsykiatriska diagnoser är Autism, Asberger och ADHD. Tipsen gäller allt från kommunikation barn, föräldrar och ledare emellan och tips att tänka på i samlingen.

Stöd till samtal

Detta är en resurs utgiven av Pingst ung med syfte att ge dig som barn- eller ungdomsledare ett enkelt stöd i att föra goda samtal kring svåra frågor kopplade till att bygga trygga miljöer för barn och unga. Här finns frågor som kan passa vid en ledarträff, samtal med föräldrar och i mötet med en drabbad eller anhörig till drabbad. Men givetvis är det här frågor man kan använda i alla möjliga samtalssituationer kring att forma trygga miljöer i våra barn- och ungdomsverksamheter.

Missionsundervisning från pmu

PMU har tagit fram tre olika paket med material om mission och bistånd. Film, affisch och lärarhandledning finns att ladda ner gratis och på samma sidan kan du även beställa hem tidningar som hör till paketet. utöver materialet kan er grupp även starta en egen insamling till något ändamål som barnen kan vara med att välja.

Barn- och familjeledarutbildning

I samverkan mellan Mariannelunds folkhögskola och Pingst Ung finns nu möjligheten att fortbilda sig genom vår Barn- & familjeledarutbildning. Kursen riktar sig till dig som arbetar i församling med fokus på barn och familj. Här får du fördjupa dig inom teologi och praktisk pedagogik samtidigt som du fortsätter arbeta i församlingen.

Kursen har ett flexibelt distansupplägg med förinspelade föreläsningar, så att du som deltagare själv ska kunna planera studierna utifrån ditt liv och arbete. Vid sidan av föreläsningarna träffar du dina studiekamrater via webbträffar, och gör inlämningar och redovisningar digitalt.

Kursen är på 25% och löper över 2×15 veckor. Läs mer på Mariannelund.nu