Barn

Vi vill att du som arbetar med barnverksamheten i en församling ska känna dig uppmuntrad i din uppgift! Vi erbjuder materialet Leva Livet som en resurs in i ditt arbete med barnen.

Oavsett om du är anställd eller ideell ledare hoppas vi att du tar del av det som Pingst ung erbjuder i din region. Tillsammans utbyter vi erfarenheter, uppmuntras i arbetet och får möjlighet till ledarutbildning.

Håll utkik här på vår hemsida och i sociala medier för kommande nätverksträffar och event.

Barnkoordinator

Vår barnkoordinator finns även till för dig som arbetar med barn och familj och framför allt för att driva frågor som kan utveckla arbetet för barn som målgrupp och med nationella event och satsningar.

Om du har frågor dom rör dessa områden får du mer än gärna kontakta vår koordinator Madelene Boberg.

 

Barnkoordinator
Madelene Boberg

madelene.boberg@pingstung.se

Leva livet

Leva livet är ett material som kan användas i kyrkans alla olika barnverksamheter. Materialet innehåller söndagsskolelektioner för tre år som är anpassade för både en yngre och en äldre grupp. Varje lektion innehåller även pyssel, draman och ledarhandledning.

Genom att använda Leva Livet går ni igenom Bibeln i kronologisk ordning under tre år och det kan även kompletteras av Leva Livets Bibelbingo och flera andra extramaterial.

För att få tillgång till Leva Livet skapar du ett konto och köper det terminspaket som du önskar. En demolektion finns att ladda ner utan att köpa licens.

Resurser

Vi vill erbjuda dig som arbetar med barnverksamhet verktyg som kan underlätta och hjälpa dig i din uppgift. Det kan ibland vara svårt att komma på nya idéer och upplägg och det är då fantastiskt när vi kan ta hjälp av varandras tips och material. Här kan du hitta några resurser som du kan ta hjälp av.

 

13 tips till barnverksamheten

Vi har samlat 13 tips till dig som vill bygga en barnverksamhet som är mer välkomnande för barn med neuropsykiatriska diagnoser. Exempel på neuropsykiatriska diagnoser är Autism, Asberger och ADHD. Tipsen gäller allt från kommunikation barn, föräldrar och ledare emellan och tips att tänka på i samlingen.

Böneverktygslåda

Här får du tips på hur ni kan hitta på fler kreativa böner med barnen. Genom att fylla en verktygslåda med föremål som kan symbolisera flera olika bönesätt och böneämnen kan barnen få lära sig mer om bön. Ladda ner pdf:en och börja fyll er egen böneverktygslåda!

EVENT

Under året arrangeras en mängd event runt om i landet. Läs gärna mer om vad som händer.

Gå dit

NÄTVERK

Pingst ung har fem regionala nätverk för dig som arbetar med barn eller ungdomar i en församling. Välkommen med!

Gå dit

REDOVISA

Få resurser och pengar till er verksamhet genom att redovisa till oss! Här hittar du all information du behöver om redovisningen.

Gå dit