MUSIKLÄGER

Välkommen på musikläger under höstlovet. Under fyra dagar så får du tillsammans med de andra deltagarna utveckla din musikalitet.  En kombination av att spela och sjunga i band, storsamlingar om musik och tro, möjlighet till fördjupning i musikproduktion och massa kul så vill vi ge dig som är tonåring en möjlighet att växa som musikant och i din tro.

Så går det till

På plats har vi fantastiska instruktörer. Tillsammans med dem så kommer du få spela, sjunga, producera och utvecklas. De är med dig hela vägen och kommer hänga med dig.

På dagarna kommer du spela i band, kunna välja att fördjupa dig i musikproduktion, vara med i sånggrupper, vi kommer att prova på låtskrivande och ha storsamlingar som handlar om musik och tro. Vi kommer lovsjunga, be och läsa bibeln ihop och spela för varandra.

Preliminärt dagsschema

8.30 Frukost
9.30 Samling med bibelundervisning
11.30 Undervisning med ”huvudledaren” alt Workshops (sång, instrument, musikproduktion)
12.30 Lunch
13.00 Egen tid. Möjlighet till jam, häng, kul grejer etc
15.00 Workshops (sång, instrument, musikproduktion)
17.00 Middag
18.00 Egen tid. Möjlighet till jam, häng etc
20.00 Gemensam samling
21.30 Gemensamt häng med Open Stage
23.00 Sovdags

För vem

Vi inbjuder dig till lägret som är 13-19 år. Vi kommer ha en spännvidd på hur duktiga vi är på våra instrument och kommer att anpassa grupper efter det men du behöver ha grundläggande färdigheter. Vi kommer inte kunna lära dig något nytt instrument eller färdighet.

Våra fokusområden är sång, trummor, bas, gitarr, keys, musikproduktion och melodiinstrument

(fiol, flöjt, saxofon m m). 

 

Anmälan

Du anmäler dig via vårt anmälningssystem nedan. Du bekräftar din anmälan genom att betala in 500 kr direkt. Resten av kostnaden betalas senast 1 november.

 

Begränsat antal platser

Vi har ett begränsat antal platser. Det beror på att vi inte kan hantera hur många grupper och ensemble som helst med god kvalitet. Vi kommer även behöva balansera instrumentgrupperna så vi kan få hanterbara grupper. Så anmäl dig i god tid. När anmälan är full så stänger vi den.

Datum

Lägret sker under höstlovet 2022

Onsdag 2 nov – incheck från 17.00. Middag 18.00
Söndag 6 nov – avslutas med gudstjänst 11.00

Hur bor man

Vi sover i klassrum i en närliggande skola.

Anmäl dig här:

Kostnad

Lägret kostar 1300 kr

I det ingår mat och logi.

Ta med

Det här behöver du ta med utöver självklarheter:

  • Ditt instrument. Förstärkare finns på plats.
  • Bibel (om du har en),
  • Sovsäck & luftmadrass eller liknande att sova i. Om du har svårt att få med det pga lång resa eller mycket packning så hör av dig så finner vi en lösning.

Det här är vi

Vi drömmer om att tonåringar skall få utvecklas i sin musikalitet, växa i sin tro på Gud och att deras talanger och gåvor skall få blomstra i kyrkans miljö till glädje för både församlingen och tonåringen.

Vi ser att kopplingen mellan tonåringar och vuxna ledare i olika levnadsfaser är en nyckelfaktor.
Musikaliteten är gåva från Gud som vi förvaltar för att tjäna Gud, glädja människor och peka på Jesus.

Vi älskar musik!

Ola Edström är lägrets ”pappa”. Hans passion för att unga människor skall få utveckla sin musikalitet lyser ständigt igenom. Ola är ansvarig för musiklivet och musikskolan i Västra Frölunda Pingst.

Hanna Lewin är en fantastisk sångerska med utbildning från musikhögskolan Artisten i Göteborg. Hon är en av lovsångsledarna i Alingsås och du har kanske hört hennes röst på skivor från Frizon och Mattias Martinsson.

Anna Maria Bergqvist är musikpastor i Mölndal. Hon har gjort flera skivor och är en uppskattad artist och förkunnare.

Rebecka Ternvall är ungdomspastor i Kungälv och arbetar mycket
med lovsången i församlingen. Hon brinner för att se unga människor
komma i funktion och utvecklas i sina gåvor. Musiken är en stor del
hennes liv.

David Ehrlin är en multibegåvad musikant som förutom att arbeta som saxofon- och klarinettlärare på Strängnäs Kulturskolan och musiklärare på Åsa folkhögskola även kan höras och ses i jazzbandet SE-Quartet med flera miljoner lyssningar på Spotify. Han finns även med i musiklivet i Ärla Pingstkyrka och drivs av en vilja att se ungdomar växa i sin musikalitet.

 

Josef Sand har varit lovsångsledare och aktiv i musiklivet i både i Karlstad Pingstoch i Smyrna Göteborg där han finns nu. Han är uppvuxen i Smålandstenar,utbildad på Betel på Brommaskolan och bland annat basist i Hulegårds kapellmed sina magnifika jazztolkningar av psalmer m m. Josef spelar både bas och trummormen på detta lägret är det basisterna som har turen på sin sida där Josef är lärare.Han ser fram emot att dela med sig av sin musikalitet och sin tro och det gör vi med!

 

Emma Ferm är violinist o fiollärare med utbildning på musikhögskolan i Stockholm. Hon har bland annat jobbat på Kungliga Operan i Stockholm, Sveriges radios symfoniorkester och spelat med många, både kristna o profana artister.
Hon undervisar barn och vuxna på Kulturskolan i fiol, orkester, kör mm och använder gärna fiolen i lovsången i kyrkan. Hennes sångröst kan man höra i acappellagruppen Dynamic Vocal.

 

Carina Johansson är pianist, sångerska, körledare, stämarrangör m m. Du har kunnat se henne bakom pianot i lovsången i Filadelfia Stockholm, på Nyhem och Lappis och på altstämman i acappellagruppen Dynamic Vocal. Hon har skrivit flera av körarrangemangen på lovsångsskivorna från Pingst. Till vardags jobbar hon som musiklärare på Viktor Rydberg gymnasium i Stockholm. Nu får vi på musiklägret ta del av Carinas musikalitet och glada är vi för det!

 

 

Tony Axelsson är erfaren basist och musikant som arbetat i musikbranchen i många år. Han brinner för att se unga människor växa i sin musikalitet. Tony är med i pingst Västra Frölunda och är en av hjärnorna bakom lägret.

Rikard Stenlund är en gudabenådad trummis som med sitt smakfulla spel har medverkat på bland annat Josefina Gnistes soloskivor. Att han också längtar efter att ungdomar ska få möta Gud och få dela med sig av sina trumkunskaper gör Rikard som klippt och skuren för vårt läger.

Arrangörer

Musiklägret arrangeras av Pingstkyrkorna på västkusten på initiativ av Pingst Ung och Pingst Kreativ.

 

Frågor och funderingar?

Hör av dig till Ola Edström så hjälper han dig.

ola@frolunda.pingst.se

+46 70-934 93 03