MUSIKLÄGER

Välkommen på musikläger under höstlovet. Under fyra dagar så får du tillsammans med de andra deltagarna utveckla din musikalitet.  En kombination av att spela och sjunga i band, storsamlingar om musik och tro, möjlighet till fördjupning i musikproduktion och massa kul så vill vi ge dig som är tonåring en möjlighet att växa som musikant och i din tro.

Så går det till

På plats har vi fantastiska instruktörer. Tillsammans med dem så kommer du få spela, sjunga, producera och utvecklas. De är med dig hela vägen och kommer hänga med dig.

På dagarna kommer du spela i band, kunna välja att fördjupa dig i musikproduktion, vara med i sånggrupper, vi kommer att prova på låtskrivande och ha storsamlingar som handlar om musik och tro. Vi kommer lovsjunga, be och läsa bibeln ihop och spela för varandra.

Preliminärt dagsschema

8.30 Frukost
9.30 Samling med bibelundervisning
11.30 Undervisning med ”huvudledaren” alt Workshops (sång, instrument, musikproduktion)
12.30 Lunch
13.00 Egen tid. Möjlighet till jam, häng, kul grejer etc
15.00 Workshops (sång, instrument, musikproduktion)
17.00 Middag
18.00 Egen tid. Möjlighet till jam, häng etc
20.00 Gemensam samling
21.30 Gemensamt häng med Open Stage
23.00 Sovdags

För vem

Vi inbjuder dig till lägret som är 14-19 år. Vi kommer ha en spännvidd på hur duktiga vi är på våra instrument och kommer att anpassa grupper efter det men du behöver ha grundläggande färdigheter. Vi kommer inte kunna lära dig något nytt instrument eller färdighet.

Våra fokusområden är sång, trummor, bas, gitarr, keys, musikproduktion och melodiinstrument (fiol, flöjt m m). 

 

Anmälan

Du anmäler dig via vårt anmälningssystem nedan. Du bekräftar din anmälan genom att betala in 500 kr direkt. Resten av kostnaden betalas senast 1 november.

 

Begränsat antal platser

Vi har ett begränsat antal platser. Det beror på att vi inte kan hantera hur många grupper och ensemble som helst med god kvalitet. Vi kommer även behöva balansera instrumentgrupperna så vi kan få hanterbara grupper. Så anmäl dig i god tid. När anmälan är full så stänger vi den.

Datum

Lägret sker under höstlovet 2021

Onsdag 3 nov – incheck från 17.00. Middag 18.00
Söndag 7 nov – avslutas med gudstjänst 11.00

Hur bor man

Vi sover i klassrum i en närliggande skola.

Anmäl dig här:

Kostnad

Lägret kostar 1300 kr

I det ingår mat och logi.

Ta med

Det här behöver du ta med utöver självklarheter:

  • Ditt instrument. Förstärkare finns på plats.
  • Bibel (om du har en),
  • Sovsäck & luftmadrass eller liknande att sova i. Om du har svårt att få med det pga lång resa eller mycket packning så hör av dig så finner vi en lösning.

Det här är vi

Vi drömmer om att tonåringar skall få utvecklas i sin musikalitet, växa i sin tro på Gud och att deras talanger och gåvor skall få blomstra i kyrkans miljö till glädje för både församlingen och tonåringen.

Vi ser att kopplingen mellan tonåringar och vuxna ledare i olika levnadsfaser är en nyckelfaktor.
Musikaliteten är gåva från Gud som vi förvaltar för att tjäna Gud, glädja människor och peka på Jesus.

Vi älskar musik!

Ola Edström är lägrets ”pappa”. Hans passion för att unga människor skall få utveckla sin musikalitet lyser ständigt igenom. Ola är ansvarig för musiklivet och musikskolan i Västra Frölunda Pingst.

Hanna Lewin är en fantastisk sångerska med utbildning från musikhögskolan Artisten i Göteborg. Hon är en av lovsångsledarna i Alingsås och du har kanske hört hennes röst på skivor från Frizon och Mattias Martinsson.

Sarah Lundbäck Bell arbetar i Alingsås Pingst med musik och gudstjänst men är också involverad i media genom sitt arbete på TBN. Dessutom driver hon tillsammans med sin man ett musikförlag och är en fantastisk låtskrivare.

Samuel Hector arbetar på Pingst med kreativa frågor och är även pastor i Bergakyrkan i Stockhkolm som är en del av Filadelfiafamiljen. En erfaren pianist och musikant som älskar församlingen.

Anton Lövgren är en välkänd och fantastiska pianist och musikant. Du har sett honom spela på Nyhemsveckan, på skivor med Josefina Gniste och producerar även egen musik. Han är en av lovsångsledarna i Alingsås.

Anna Maria Bergqvist är musikpastor i Mölndal. Hon har gjort flera skivor och är en uppskattad artist och förkunnare.

Rebecka Ternvall är ungdomspastor i Kungälv och arbetar mycket
med lovsången i församlingen. Hon brinner för att se unga människor
komma i funktion och utvecklas i sina gåvor. Musiken är en stor del
hennes liv.

Tony Axelsson är erfaren basist och musikant som arbetat i musikbranchen i många år. Han brinner för att se unga människor växa i sin musikalitet. Tony är med i pingst Västra Frölunda och är en av hjärnorna bakom lägret.

Rikard Stenlund är en gudabenådad trummis som med sitt smakfulla spel har medverkat på bland annat Josefina Gnistes soloskivor. Att han också längtar efter att ungdomar ska få möta Gud och få dela med sig av sina trumkunskaper gör Rikard som klippt och skuren för vårt läger.

Joel MacInnes, som till vardags är anställd på ALT – Akademi för ledarskap och teologi, är en multibegåvad musiker, teolog och predikant som spelar och undervisar med stor passion och skicklighet vare sig det är på Nyhemsveckan, Bibelskola Väst eller på musikskolan i Frölunda Pingst där han är anställd. På lägret kommer Joel att undervisa i elbas.

 

Joel Bertilsson är lägrets gitarrlärare med grymma skills och hjärta för ungdomar. Joel vill hjälpa människor med att ställa riktningen  mot Jesus men också att ställa in det där goa reverbet på elgitarren. Joel har du sett och hört bland annat på Nyhemsveckan, ÄRA-albumet, New Wine-konferensen och med gänget från Hope for this nation.

 

Emma Ferm är violinist o fiollärare med utbildning på musikhögskolan i Stockholm. Hon har bland annat jobbat på Kungliga Operan i Stockholm, Sveriges radios symfoniorkester och spelat med många, både kristna o profana artister.
Hon undervisar barn och vuxna på Kulturskolan i fiol, orkester, kör mm och använder gärna fiolen i lovsången i kyrkan. Hennes sångröst kan man höra i acappellagruppen Dynamic Vocal.

 

Arrangörer

Musiklägret arrangeras av Pingstkyrkorna på västkusten på initiativ av Pingst Ung och Pingst Kreativ.

 

Frågor och funderingar?

Hör av dig till Ola Edström så hjälper han dig.

ola@frolunda.pingst.se

+46 70-934 93 03