Resurser inför Påsken 2021

Påsken är på ingång och har du svårt att komma på idéer till din barn- eller ungdomsverksamhet har vi sammanställt resurser som är passande att använda under påskveckan, både för digitala samlingar & fysiska träffar. En del material är helt nytt! Annat kommer från Collected och Leva Livet. Hoppas du som ledare hittar något bra att använda!

Påskmemory

Ett påskmemory att pyssla med för en barnfamilj! Ett material att skicka hem eller pyssla med i en smågrupp. Kommer från Leva Livet.

Påskloppa

Vik de kvadratiska papperna enligt instruktionen, börja med textsidan neråt. Färglägg sedan precis så som ni vill att den ska vara. Använd den sedan som en andaktsloppa där ni får en påsktext att läsa tillsammans och förslag på en bön.

Påskquiz

Ses ni på zoom eller i smågrupp i Påsk? Här är ett roligt men också bra Påskquiz som passar för både barn och ungdom. Använd formuläret eller bara frågorna. Tips! Det går att göra quiz på Instagram Stories.

Andakt

Två påskandakter som kan användas i en liten grupp, att skicka hem eller på en zoom träff t ex. De är skrivan av Samuel Lewinson och Birgitta Örjestad, båda Regionledare för Pings ung.

Ladda ner:

Bibelläsningsplan

LÄNKTIPS!
Många ungdomsverksamheter använder sig av Youversion och deras bibelläsningsplaner. Ett uppskattat verktyg som tål att tipsas om igen! Har du missat detta så kolla in flera olika teman av bibelläsningsplaner, andakter och andra sätt att engagera kring bibelläsning i appen.

Recept på fågelbon

Baka är kul! Här är ett enkelt recept på fina fågelbon som innehåller tre ingredienser och görs utan ugn. Baka som en aktivitet i en liten grupp eller skicka hem receptet med ingredienser till en familj!

Påskäggsjakt

Ett underlag för föräldrar som i förväg gömmer lapparna på olika platser i hemmet. På varje lapp finns en ledtråd med ett bibelord man behöver slå upp för att komma vidare i påskäggsjakten. Detta för att uppmuntra barnen att leta och läsa i Bibeln!

Påsken är en högtid då vi verkligen kan sprida Jesus till vår omgivning. Pingst ung har en sida pingstung.se/jesusisthereason som introducerar evangeliet kortfattat och är skapat som en resurs för dig och ditt sammanhang!

Här finns trycksaker att använda som kopplar till sidan genom en QR-kod. En Affisch i A4 & en dubbelsidig flyer i A5 som finnas att använda som ett komplement till er verksamhet. Båda trycksakerna är utformade för er att tillägga egen information.

Delade ni ut tablettaskar från Pingst ung i julas och fick askar över? Dela ut dem till Påsk! QR-koden kopplar till sidan.

Screenshot and share för Instagram stories:

Dela på Stories och engagera dina följare. Lägg upp två kopior av varje bild, fyll i första med svar och den andra utan så man kan ta en screenshot och själv dela!

AXEL TIPSAR!

En samling digitala spel från Pingst ungs materialbank Collected

Among Us!

Ett populärt mobil/datorspel som verkligen tagit fart senaste tiden. En digital variant av sällskapsspelet ”Maffia” helt enkelt. Spelet behöver laddas ner via appstore eller likande.

Pictionary på nätet!

Väldigt lätt att göra ett eget ”rum” och skicka ut länken till ungdomarna. Var och en får i tur och ordning rita något och de andra gissar och får poäng utifrån hur snabbt man gissar rätt. Går att välja svenska som språk. behöver inte ladda ner något. 

Codenames

Digital variant av sällskapsspelet Codenames. Ett ordbaserat partyspel som testar hur bra ungdomarna kommunicerar med varandra. deltagarna delas upp i 2 lag med en ”codemaster” i varje lag. Codemastern ger ledtrådar med ett ord och laget gissar motsvarande ord tills dom har hittat alla sina ord.

Bingo

En klassiker helt enkelt.
Med denna sidan så slumpas det fram en siffra som deltagande då får kryssa i på sin Bingo spelplan. På hemsidan så kan deltagande generera ett slumpat bingokort som dem senare kryssar i när en siffra ropas ut.

Kahoot!

Ännu en klassiker! Frågesport där ungdomarna använder sina mobiler för att svara. Går både att göra egna quizar men finns också ett stort utbud att ta del av bara genom att söka på ett tema.

Lekar & Spel som passar för Zoom-möten

Från Pingst ungs materialbank Collected

Musikquiz

Ett musikquiz med 5 kategorier att för lag att tävla! Bidraget kommer från Ellen Alm, Pingst Västerås och innehåller presentation (keynote), tävlingsformulär, instruktioner och facit.

Smartare än en 5e-klassare

Tävla som i tv-programmet! Bidraget kommer från Ellen Alm, Pingst Västerås, och är en PowerPoint med kluriga frågor. Detta är välgjort och garanterat ett nöje för ungdomsgruppen!

Jeopardy

Klassiskt Jeopardy med låga & höga poäng som såklart innehåller dubbelchans. Bidraget kommer från Pontus Perstrand, Pingstkyrkan Överhörnäs.