HERDEBREV

Genom en herde och hans busiga lilla får kan ni som familj räkna ner till julafton! Det utlovas bus, pyssel och roliga aktiviteter med inramning av det fantastiska budskapet att Jesus föddes. Vi hoppas att det ska bli många skratt och fina samtal i ert hem. Materialet är uppdaterat med nya pyssel och tillägg 2023, men bygger på föregående år.

Fundera ut hur du vill att herden ska leverera sina brev, det bestämmer nämligen du själv. Förslagsvis ordnar du en dörr som finns att köpa i de flesta hobbybutiker, eller så gör du en egen i papper och sätter upp vid en golvlist.

Här kan du ladda ner föräldrahandledning, herdens brev och målarblad:

En föräldrahandledning som förklarar materialet och ger en översikt för varje dag så det lätt går att förbereda bus. För ja, det är ju du som förälder som arbetsledare detta projektet fram till julafton!

Herdebreven består av brev för 1 till 25 december + valfria aktiviteter för lördagar samt tomma brev som man kan diktera själv! Nytt för i år är ett godis-spel och även nya pyssel.

Extramaterial

Ett målarblad med herden och hans lilla busiga får som kan användas när det passar er i herdebrevs-kalendern!

Vill du göra reklam för Pingst ungs Herdebrevför föräldrar i din församling?
Använd gärna detta bildmaterial:

Ladda ner bild 1       Ladda ner bild 2

JULSTORMEN

Julstormen är en serie i fyra delar om förväntan och längtan efter den perfekta julen. Saker och ting sker och planer går i kras. Det som från början var bilden av den ultimata julen förändras och karaktärerna tvingas fundera kring varför vi firar jul. Vi får följa med ett gäng personer vars vägar korsas under de stressigaste veckorna på året. Lussekatter ska bakas, ljusslingor ska upp, julgranen ska ställas på plats och allt måste funka. Blandat med detta får vi ta del av både kreativa och svängiga inslag, allt för att skapa julstämning. Så förbered dig på en spännande historia som får vara till inspiration och hjälp för att prata om julens viktiga budskap.

Ett samarbete mellan Pingst Örebro och Pingst ung.

Mimmis bageri

Följ med ni också och fira Jul i Mimmis Bageri där Frasse är den ”hjälpsamma” assistenten. Tokerier blandas med utmaningar, bageribus och så öppnar vi tillsammans dagens lucka förstås!

Vi firar jul i Mimmis Bageri är en julkalender i 24 avsnitt som passar barn 3-8 år. Alla avsnitt finns att se på vår youtubekanal!

I varje avsnitt öppnas en lucka från en julkalender från Me & my house store.

Ett samarbete mellan Pingst Västerås och Pingst ung.