God jul

Kära ledare, vi vill ge dig en riktigt fin julklapp som kan komma till användning redan nu! På denna sida hittar du som är ledare för barn eller ungdom material som kan komma till användning i verksamheten nu inför jul. Vi erbjuder även dig som är förälder årets bästa julkalender Herdebreven. God jul önskar Pingst ung!

HERDEBREV

Genom en herde och hans busiga lilla får kan ni som familj räkna ner till julafton! Det utlovas bus, pyssel och roliga aktiviteter med inramning av det fantastiska julbudskapet att Jesus föddes. Vi hoppas att det ska bli många skratt och fina samtal i ert hem.

Här hittar du allt som behövs till förberedelserna!

En föräldrahandledning att skriva ut och ge till föräldrarna i kyrkan eller för dig som är förälder att använda själv!

Herdebreven i färg som passar att skriva ut på vitt papper.

Herdebreven i en avskalad version att skriva ut på färgat papper.

En herdedörr att skriva ut och sätta upp hemma!
Tips! Det finns också färdiga dörr-kit att köpa på till exempel Dollarstore, Rusta, Clas Ohlson osv.

Här finns ett målarblad med herden och hans lilla busiga får!

JULSTORMEN

Julstormen är en serie i fyra delar om förväntan och längtan efter den perfekta julen. Saker och ting sker och planer går i kras. Det som från början var bilden av den ultimata julen förändras och karaktärerna tvingas fundera kring varför vi firar jul. Vi får följa med ett gäng personer vars vägar korsas under de stressigaste veckorna på året. Lussekatter ska bakas, ljusslingor ska upp, julgranen ska ställas på plats och allt måste funka. Blandat med detta får vi ta del av både kreativa och svängiga inslag, allt för att skapa julstämning. Så förbered dig på en spännande historia som får vara till inspiration och hjälp för att prata om julens viktiga budskap.

Julstormen passar perfekt att titta på tillsammans med barngruppen. Du hittar avsnitten här om du som ledare vill titta i förväg! Vi kommer sedan att släppa ett avsnitt varje advent öppet på vår Youtube-kanal.

Ett samarbete mellan Pingst Örebro och Pingst ung.

JESUS IS THE REASON

Sprid julens glada budskap! I Dropbox-mappen som är länkad nedan hittar du en blandning av material att skriva ut och tejpa upp eller dela ut. Det finns affischer, vykort, bilder för sociala medier och små etiketter. Ett tips är att skriva ut de små etiketterna på självhäftande papper för att kunna använda som klistermärken.

På allt material finns en QR-kod som leder till www.pingstung.se/jesusisthereason där det finns en julhälsning från Linda Rea, pastor i Ulriksbergskyrkan Växjö, och ett gäng vittnesbörd samt ett kontaktformulär om det är någon som vill komma i kontakt med en församling. Svaren i formuläret landar hos oss på Pingst ung, och vi tar sedan kontakt med berörd församling.

FLER RESURSER

JULMUSIKQUIZ

Behöver du en rolig aktivitet till ungdomarnas julfest? Inga problem! Här finns ett färdigt julmusikquiz som John Flink, ungdomspastor i Karlshamn, har gjort. Bara att ladda ner dokumentet med frågorna och använda Spotify-länken med låtarna. Lycka till!

JULDRAMA

Drama är ett kreativt sätt att berätta om Jesu födelse i församlingen. Har du inte tid att skriva ett eget manus? Inga problem – här är ett från vårt material Leva Livet.

Läs mer om materialet Leva Livet här.

BIBELORD

Här har du ett gäng bilder med olika bibelord kopplade till julens budskap. Perfekt att använda i sociala medier under december om du inte har något annat att lägga ut!

STORT ELLER LITET FÅR

Här är en lek som passar för både stora som små. Allt du behöver är denna powerpoint och en skärm.

Instruktioner:
Alla i rummet börjar med att ställa sig upp. Lekledaren säger ”Är det ett stort eller litet får på nästa bild?”, alla som är med ska då med sina armar göra sig så stor som möjligt eller krypa ihop så mycket man kan. När alla har gjort sin gissning byter man bild för att se vad rätt svar är och gissade man fel får man sätta sig ner. Sist kvar vinner!

Innehållet i julklappen kommer att öka under tiden fram till jul, så kika gärna här snart igen och följ Pingst ung på sociala medier, där heter vi @pingstung.