AXEL TIPSAR! – DIGITALA SPEL

Among Us!

Ett populärt mobil/datorspel som verkligen tagit fart senaste tiden. En digital variant av sällskapsspelet ”Maffia” helt enkelt. Spelet behöver laddas ner via appstore eller likande.

Pictionary på nätet!

Väldigt lätt att göra ett eget ”rum” och skicka ut länken till ungdomarna. Var och en får i tur och ordning rita något och de andra gissar och får poäng utifrån hur snabbt man gissar rätt. Går att välja svenska som språk. behöver inte ladda ner något. 

Codenames

Digital variant av sällskapsspelet Codenames. Ett ordbaserat partyspel som testar hur bra ungdomarna kommunicerar med varandra. deltagarna delas upp i 2 lag med en ”codemaster” i varje lag. Codemastern ger ledtrådar med ett ord och laget gissar motsvarande ord tills dom har hittat alla sina ord.

Bingo

En klassiker helt enkelt.
Med denna sidan så slumpas det fram en siffra som deltagande då får kryssa i på sin Bingo spelplan. På hemsidan så kan deltagande generera ett slumpat bingokort som dem senare kryssar i när en siffra ropas ut.

Kahoot!

Ännu en klassiker! Frågesport där ungdomarna använder sina mobiler för att svara. Går både att göra egna quizar men finns också ett stort utbud att ta del av bara genom att söka på ett tema.

TÄVLINGAR, LEKAR OCH ALLMÄNT KUL

Ett helt kompendium fullt med just tävlingar och lekar. Materialet är framtaget av William Karmitsa och allting är provlekt i Sollentuna Pingstkyrka. 

KÖRSCHEMA FÖR EVENT

Ladda ner ett körschema som ni kan använda er av vid nästa event för att få en så bra översikt som möjligt. 

LÄGERUNDERLAG FRÅN MALMÖ

Ta del av Malmö Pingstförsamlings lägerunderlag. Det är ett gediget material som hjälper dig med allting inför ett läger och med listor att använda sig av under lägret. 

AKTIVITETER FÖR UNGDOMSGRUPPEN

Inför sommaren 2020 samlade vi tre lekar som passar perfekt för läger eller ungdomssamlingar. Ladda ner det här häftet och lek loss!

SWEDISH GURUS OF TECH

Swedish gurus of tech är ett nätverk för dig som arbetar med teknik och produktion i kyrkan. Kika in på deras hemsida och håll utkik efter nästa träff!

BOKA BESÖK TILL ERT EVENT

SPORT FOR LIFE

Sport for Life arbetar med idrottsmission och kommer gärna till ert event för att sporta, leka eller hålla i seminarier som idrott och kyrka. Sport for Life-temarna besöker gärna er ungdomssamling för en helkväll full med sport!

NY GENERATION

Ny Generation arbetar med kristna skolgrupper och de kommer gärna till er ungdomssamling eller ert event för att hålla i en kväll. På dera hemsida kan ni boka och läsa mer om vad de har att erbjuda!

LP GROW

LP Grow vill med hjälp av församlingar arbeta drog och alkoholförebyggande i ungdomsvärlden. Det går att boka dem till en samling eller ett event för att inspirera och utmana unga människor till ett eget socialt engagemang.

Reach and preach

Pingst ung erbjuder er att boka en evangelist till er ungdomssamling som brinner för att inspirera er till att berätta om Jesus för andra och kan ge er verktyg, både individuellt och som grupp, för hur man delar sin tro. 

LEKAR OCH AKTIVITETER

Musikquiz

Ett musikquiz med 5 kategorier att för lag att tävla! Bidraget kommer från Ellen Alm, Pingst Västerås och innehåller presentation (keynote), tävlingsformulär, instruktioner och facit.

Smartare än en 5e-klassare

Tävla som i tv-programmet! Bidraget kommer från Ellen Alm, Pingst Västerås, och är en PowerPoint med kluriga frågor. Detta är välgjort och garanterat ett nöje för ungdomsgruppen!

Jeopardy

Klassiskt Jeopardy med låga & höga poäng som såklart innehåller dubbelchans. Bidraget kommer från Pontus Perstrand, Pingstkyrkan Överhörnäs.

KRONAN

Ungdomarna delas in i lag och ska ta reda på i vilken hand det andra lagets spelare har gömt 5-kronan. Laget som gömmer 5-kronan gör detta på speciella sätt.

KAOS-LEKEN

Deltagarna delas in i lag (5-10 pers), som så snabbt som möjligt ska slutföra uppdrag 50 i listan. Det lag som är klart först vinner!

KUDDRACE

Ungdomarna skickar två kuddar mellan sig i en ring. Varje lag försöker få sin kudde atthinna ikapp det andra lagets kudde.

OMVÄNDA CHARADER

I “vanliga” charader får en person i varje lag ett ord eller en mening att utföra charaderpå och resten av laget gissar. I “omvända charader” är det omvänt, dvs. en i laget gissarvad resten av laget försöker visa med charader.

SIGNALMEMORY

Två personer ska spela memory där de andra deltagarna är “memorybrickorna”

MINGELBINGO

I “vanliga” charader får en person i varje lag ett ord eller en mening att utföra charaderpå och resten av laget gissar. I “omvända charader” är det omvänt, dvs. en i laget gissar vad resten av laget försöker visa med charader.