Ny i tjänst-podden

Om du är ny i tjänst som ungdomspastor eller ledare kan det vara en hel del som är nytt för dig. För att hjälpa dig lite på traven under ditt första år i tjänst har vi skapat denna serie. Men podden är inte bara till för dig som är helt ny i tjänst utan även du som har jobbat en tid kan få med dig viktiga och användbara tips!

Ny i tjänst-podden är en poddserie i åtta delar där Magnus Gnisterhed och Albin Karlsson lotsar lyssnaren genom olika ämnen som rör den som är ny i tjänst som ungdomspastor eller ledare. Till sju av avsnitten finns även extramaterial att ladda ner för att fördjupa sig i ämnet.

Lyssna på alla avsnitt här

För att komma till poddavsnitten klickar du på knappen nedan. Skrolla ner för att läsa en beskrivning till varje avsnitt och ladda ner extramaterial.

Avsnitt 1

Goda vanor

I det här första avsnittet fokuserar vi på goda vanor för ett uthålligt ledarskap. Redan under ditt första år i tjänst är det viktigt att skapa goda vanor, men vad är en god vana för dig och hur kan du byta en gammal vana mot en ny som är bättre? Det och mycket mer får du reda på i det här första avsnittet.

Avsnitt 2

Nätverk, mentorskap och inspiration

Vad ger ny inspiration? Vad finns det för positivt med att vara med i olika nätverk? Det svarar Magnus och Albin på i detta avsnitt. Du får även lära dig mer om vad mentorskap innebär och hur du kan gå tillväga för att fråga någon om att vara din mentor.

Avsnitt 3

Ledarskap, engagemang och kommunikation

I detta avsnitt berättar Magnus och Albin om den viktigaste insikten i ditt ledarskap och hur du kan bli trygg i din roll som ledare. De tar även upp relationen till ungdomarnas föräldrar och till församlingsledningen och hur viktigt det är att du arbetar med din egen kommunikation för att skapa engagemang och förtroende.

 

Avsnitt 4

Samlingar och aktiviteter

Nu går vi hands on när det gäller samlingar och aktiviteter. Hur planerar du inför en bra fredag? Vad är det som du behöver tänka på i er lokal? Är det något speciellt att tänka på inför nya aktiviteter? Det här avsnittet är fullt av tips och idéer!

 

Avsnitt 5

Läger och resor

Det är dags att prata om läger och resor! Att dra med ungdomarna på läger kan vara det bästa som finns men hur förbereder du ett läger på bästa sätt? Vad ska man tänka på inför resor utomlands och i Sverige?

 

Avsnitt 6

Planering och struktur

Planering och struktur lägger grunden för allt du gör. I det här avsnittet får du värdefulla tips om hur du kan arbeta med dokument, mappar och årshjul för att få bättre ordning på allt som rör ditt arbete.

 

Avsnitt 7

Kultur och mål

Det här avsnittet handlar om hur du och dina ledare kan påverka er kultur och forma era mål tillsammans. Du får bland annat tips på bra målövningar och mer information om hur du kan arbeta med Pingst ungs Ledarskola: för ledningsteam.

 

Avsnitt 8

Att själv må dåligt

Ibland blir det inte riktigt som man tänkt sig. I det här avsnittet tar vi upp vad man kan göra om man mår dåligt. Vem pratar du med och vilket stöd kan du tänkas behöva? Hur kan du undvika att bli sliten av ditt uppdrag? Podden gästas av Niclas Madestam som berättar om sina egna erfarenheter av utbrändhet.

 

Kontakt

Om du har frågor angående Ledarskolan kan du kontakta oss via ledarskolan@pingstung.se. Magnus Gnisterhed, projektledare för Ledarskolan, finns tillgänglig för kontakt eller besök till er ledningsgrupp. Han kan hjälpa er att komma igång med Ledarskolan eller med fördjupning inom något av ämnena som tas upp i materialet.