
Vi vill satsa på våra unga i församlingarna och få dem att känna sig hemma. Därför vill vi utrusta dig som är ledare med resurser och nätverk – och uppmuntra dig i din tjänst!
Oavsett om du är anställd eller ideell ledare i din församling hoppas vi att du tar del av det som Pingst ung erbjuder i din region. Tillsammans utbyter vi erfarenheter och får möjlighet till ledarutbildning. Håll utkik här på vår hemsida och i sociala medier för kommande nätverksträffar och event.
Har du frågor kring våra material eller samarbeten? Kontakta vår Koordinator jonathan.bostrom@pingstung.se
Resurser
Vi vill erbjuda dig som arbetar med ungdomsverksamhet verktyg som kan underlätta och hjälpa dig i din uppgift. Det kan ibland vara svårt att komma på nya idéer och upplägg och det är då fantastiskt när vi kan ta hjälp av varandras tips och material. Här kan du hitta några resurser som du kan ta hjälp av.
Ljuset lyset i mörkret
Det här samtalsmaterialet, om att Guds ljus lyser även i mörkret, är ett underlag skrivet för att hjälpa dig som barn- och ungdomsledare att våga lyfta svåra ämnen – på ett tryggt sätt! Samtalen börjar i ett bibelord, sedan följer sanningar och samtalsfrågor. Klicka på bilden för att se och ladda ner materialet.
Stöd till samtal
Detta är en resurs utgiven av Pingst ung med syfte att ge dig som barn- eller ungdomsledare ett enkelt stöd i att föra goda samtal kring svåra frågor kopplade till att bygga trygga miljöer för barn och unga. Här finns frågor man kan använda i alla möjliga samtalssituationer kring att forma trygga miljöer i våra barn- och ungdomsverksamheter. Klicka på bilden för att se och ladda ner materialet.
Sida vid sida
Vi längtar efter att se barn växa i sin tro på Jesus och fördjupas i sitt lärjungaskap. För att det ska ske tror vi att vi behöver leda barnen sida vid sidamed deras föräldrar. Därför vill Pingst ung skapa resurser för församlingar att stötta och uppmuntra föräldrar att dela sin tro med sina barn. Mer om resurser och tips kan du läsa på Sida vid Sida!
Undervisning om Miljö & hållbarhet
Funderar du på hur du kan undervisa om miljö och hållbarhet i din ungdomsgrupp? I det här materialet får du en bakgrund till hur klimatkrisen ser ut idag, teologiska perspektiv på skapelsen och om hur en hållbar livsstil kan se ut. På sista sidan får du ett exempel på hur du kan lägga upp en ungdomssamling där ni talar om Skapelse, miljö och hållbarhet.
15 tips till ungdomsverksamheten
Vi har samlat 15 tips till dig som vill bygga en ungdomsverksamhet som är mer välkomnande för ungdomar med neuropsykiatriska diagnoser. Exempel på neuropsykiatriska diagnoser är Autism, Asberger och ADHD. Tipsen gäller allt från kommunikation ungdomar, föräldrar och ledare emellan och tips att tänka på i samlingen.
Det finns hopp för psykisk hälsa
Det finns hopp – för psykisk hälsa är ett kompendium på lite över 70 sidor som du får fri tillgång till att ladda ner och använda. Materialet är uppdelat i avsnitten:
- Psykisk ohälsa, stress och ångest
- Självskadebeteende, ätstörningar, självmordstankar och självmord
- Sexuell destruktivitet och pornografi
- Fler sätt som psykisk ohälsa kan ta sig uttryck (Nytt 2021)
Varje avsnitt består av grundläggande information och tips om var man kan söka vård. Det finns hopp för psykisk hälsa inleds av en introduktion om vår identitet i Gud och hur gemenskapen i församlingen kan bidra till att hjälpa människor som lider av psykisk ohälsa. Nytt våren 2021 är ett tillägg om själens processer i inledningen och en ny del om fler sätt som psykisk ohälsa kan ta sig uttryck. Du kan även läsa om vad du bör tänka på i samtal och det finns även flera andakter, varav flera nya i uppdateringen 2021, kopplade till ämnet som du kan använda i enskilda samtal eller i grupp. Materialet är framtaget av Pingst ung, Pingst omsorg och LP Grow.
Ungdomsledarutbildning
I samverkan mellan Mariannelunds folkhögskola och Pingst ung finns nu möjligheten att fortbilda sig genom vår Ungdomsledarutbildning. Kursen riktar sig till dig som arbetat några år i en församling med ungdomar. Här får du fördjupa dig i lärjungaskap och ledarskap, samtidigt som du fortsätter arbeta i församlingen.
Kursen har ett flexibelt distansupplägg med förinspelade föreläsningar, så att du som deltagare själv ska kunna planera studierna utifrån ditt liv och arbete. Vid sidan av föreläsningarna träffar du dina studiekamrater via webbträffar, och gör inlämningar och redovisningar digitalt. läs mer om utbildningen på mariannelund.nu
UNGA VUXNA
Unga vuxna är en viktig grupp att möta i våra församlingar. Pingst ung samarbetar med Ung Vuxen i Pingst för att nå denna målgrupp. Ung Vuxen erbjuder hjälp med att få övergången från ungdomsverksamheten till församlingens vuxna verksamheter att bli så naturlig som möjlig. Vi behöver likt övergången från barnverksamheten till ungdomsverksamheten hjälpa målgruppen att komma in i församlingen, men också de enskilda individerna att växa in i en vuxen tro.